The lost language

View previous topic View next topic Go down

The lost language

Post  Lupus_arctos on Wed 11 Jun 2014, 21:18

The six human kingdoms, oftewel de landen waar dit verhaal zich afspeelt, zijn gevuld met magie en spreuken. In deze landen worden de verloren talen nog gesproken en geleerd. Hier kennen de mensen nog de geheimen die de talen met zich meebrachten. In plaats van de wereld waar wij in leven, waar al die kennis verloren is gegaan.

Deze verloren talen zijn de talen van runen. Er zijn veel verschillende talen met elk hun eigen effecten. Maar hier ga ik later op in. Eerst wat meer over de wereld.

In de wereld leven veel verschillende wezens. Je hebt mensen die de talen kunnen en magiërs of magistra's worden genoemd, gewone mensen die de talen niet kunnen, golems, canonisten, goden, demonen en andere wezens.

Magisters en magistras:
Dit zijn mensen die één of meer runentalen kunnen spreken en schrijven. Deze mensen zijn de enige die spreuken kunnen schrijven. Je vind deze mensen dan ook overal. Rijk, arm en overal ertussenin. Ze kunnen elk beroep doen dat ze willen en daar gebruiken ze vaak ook hun taal in.

Mensen:
Dit zijn gewone mensen zonder kennis van de runentalen. Ze kunnen deze niet schrijven maar ook niet zien, tenzij deze talen zijn gevormd tot een vast voorwerp. De gewone mensen zijn vaak arm. Ze kunnen niet elk beroep uitoefenen en doen vaak werk waar geen magie voor nodig is. Denk aan koken, schoonmaken enzovoort.

Golems:
Dit zijn wezens gemaakt door magie van verschillende materialen. Vaak zijn ze gemaakt van: hout, metaal, klei, steen en dergelijke. Maar andere materialen kunnen ook. Deze wezens krijgen dan een stukje van de ziel van de maker mee zodat ze werk in zijn plaats kunnen doen. Wanneer de golem vernietigd is dan keert het deel van de ziel weer terug. Dit is heel handig om verkenningsmissies mee te doen zonder jezelf in gevaar te brengen. Maar ook worden deze wezens vaak gebruikt door moordenaars omdat ze geen sporen achter laten. De spreuken om deze wezens te schrijven kosten alleen wel heel erg veel energie dat de maker naderhand vaak 14-17 dagen bewusteloos is.

Canonisten:
Canonisten zijn mensen die een deel van de ziel van een god in hun hebben. Hierdoor zijn ze sterker en onsterfelijk. Tenzij de god/in klaar met ze zijn. Want dan als ze sterven kan de god/in ervoor kiezen om ze niet meer terug te halen. Demonen kunnen ook canonisten maken. Maar deze canonisten zijn vaak gedwongen door de demon en willen helemaal niet de demon dienen. Een god maakt altijd een canonist als de mens er ook mee eens is. Een voordeel van een demon canonist die niet de demon wilt dienen is dat als ze doodgaan en de demon wilt ze niet laten gaan dat ze dan even vrij zijn van de demon. Het duurt dan gemiddeld een half uur tot een uur voordat de verbinding helemaal herstelt is en dat de demon ze weer kunnen vinden en oproepen.

Goden:
Dit zijn wezens die sterker zijn dan de mensen. Ze hebben het eeuwige leven en beheersen veel of alle runentalen. De hogere goden beheersen zelfs de oertaal. Een taal die bijna niemand kent omdat geen mens die mag aanschouwen. De meeste steden worden beschermd door een god of godin tegen demonen en andere dreigingen. Sommige goden/innen eisen offers van de bevolking om de stad te kunnen beschermen. De arme brengen dan altijd de meeste offers. Een offer aan een god is dan in de vorm van energie. Om de god op krachten te houden. Maar niet elke god eist offers. Goden zijn naast demonen de enige die canonisten kunnen maken.

Demonen:
Demonen zijn slechte wezens die net als goden sterker zijn dan de mensen en ze zijn onsterfelijk. Ook hun kunnen canonisten maken. Maar letten hierbij vaak niet op of de mens dat zelf ook wilt. De demonen willen graag een oorlog beginnen met de mensheid en de goden om te zorgen voor separatie. Ze willen de mensheid en de goden scheiden en de magie van de mensen weghalen. Ze vinden dat de mensen daar geen recht op hebben.

Andere wezens:
Denk hierbij aan weerwolven en dergelijke. Deze kunnen zelden magie gebruiken en als ze het wel kunnen dan kunnen ze maar één taal. Ze zijn vaak wild of staan onder leiding van demonen of goden.

~~~~De Talen~~~~
Mensen of wezens die geen runentalen beheersen kunnen ze ook niet zien. Alleen als een spreuk dan tot een voorwerp word gemaakt kunnen ze het zien. Anders is het gewoon onzichtbaar voor hun. Als je wel de taal kent maar het niet goed kan schrijven dan kan je deze alsnog zien. Er zijn hier een paar uitzonderingen op maar dat zet ik hieronder wel per kopje neer. Elke taal heeft zijn eigen specialiteiten en worden anders opgeslagen.

Numinus:
Het numinus is een van de runentalen die in de spieren worden geschreven (denk hierbij aan je arm en beenspieren. Maar ook aan je tong en dergelijke.). Het numinus word gebruikt voor spreuken van magistraten. Het heeft voornamelijk invloed op licht en het onaantastbare. Maar ook heeft het invloed op de hersenen en de geest van iemand. Deze taal word opgeslagen op papier waar het later weer afgetrokken kan worden om te gebruiken. Deze taal is een van de veelzijdige talen. Het enige wat het niet kan is invloed hebben op de fysieke wereld. Het numinus is vaak te basis van veel spreukenbeelden (wezens die gemaakt zijn van een runentaal) en het regelt dan het denken. Ook word het numinus vaak gebruikt om teksten te schrijven die dienen als sloten en sleutels ervoor. Het heeft geen invloed op de natuur en de elementen. Voor mensen die het kunnen lezen en zien straalt het numinus een gouden gloed uit.

Magnus:
Het magnus is net als het numinus een taal die in de spieren word geschreven. In tegenstelling tot het numinus heeft het magnus invloed op de fysieke/materiële wereld. Ook magnus word in papier opgeslagen om later gebruikt te kunnen worden. Elk spreukenbeeld bezit magnus of een ander fysieke taal. Anders zouden ze namelijk niks kunnen vastpakken en door de vloer zakken. Van magnus kan voorwerpen worden gevormd. Denk hierbij aan netten en touwen. Maar ook aan bijvoorbeeld een scalpel in ziekenhuizen. Magnus kan in principe voor alles in de fysieke wereld gebruikt worden. Ook in een persoon kan het gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afklemmen van bloedvaten door er een verstrikkende magnus zin eromheen te gooien en dat soort dingen. Het magnus straalt een zilveren gloed uit voor mensen die het kennen.

Wrixlan:
Het wixlan is ongeveer hetzelfde als het numinus. Het beïnvloed hetzelfde en je kan er hetzelfde mee doen. Alleen zitten er een paar kleine verschillen in. Het wrixlan kan niet goed tegen licht. Vooral zonlicht en licht van lampen, kaarsen enzovoort kan het niet tegen. Als het blootgesteld word aan dit licht dan verbrand het al snel. Oftewel spreuken in het wrixlan zijn overdag nutteloos. In plaats van papier word het wrixlan bewaard op huid. Levende huid dan wel. Het schrijven gaat dan ook in de huid (net als een tattoo) en niet in de spieren. Na het schrijven moeten de zinnen van de huid af getrokken worden. Wat in het begin een nogal pijnlijke ervaring kan zijn. Totdat je eraan gewend raakt. In de avond is wrixlan alleen wel heel krachtig, krachtiger dan het numinus. Het wrixlan is een taal die voor de een makkelijk en voor de ander moeilijk te leren zijn. Mensen die niet in het numinus en magnus kunnen schrijven omdat ze daar altijd spelfouten in maken kunnen vaak wel makkelijk in het wrixlan schrijven omdat het een veel logischere taal is. Alleen mensen die het numinus en magnus gewend zijn vinden het wrixlan wel lastig. Omdat het een hele andere taal is. Het heeft een totaal andere manier van schrijven die hun niet kunnen bevatten. Het straalt een paarsige gloed uit.

Pithan:
Het pithan is de tegenhanger van het magnus. Met andere woorden het beïnvloed de materiële wereld en kan voor dezelfde dingen gebruikt worden als het magnus. Maar het heeft dezelfde verschillen dat het wrixlan met het numinus heeft. Pithan kan niet tegen licht, word geschreven en opgeslagen in de huid en dergelijke. Het straalt een donkerpaarse gloed uit.

De druïde taal:
De taal van de druïde is de taal van de natuur. Deze taal kan gebruikt worden om planten en dergelijke te helen/verzorgen. Het kan ze zelfs maken. Wie de taal beheerst heeft de natuur aan hun zij. Van planten en bomen tot aan de aarde. Is het natuurlijk dan kan het beïnvloed worden. Deze taal word gemaakt in de stembanden en om de runen te kunnen gebruiken moet je kunnen praten. Word je om de een of andere manier verhinderd om te praten dan kan je de runen niet de wereld in sturen. De druïde taal word opgeslagen in hout. De runen hebben een groenige gloed.

De taal van de smid:
Deze taal word gebruikt om metaal te bewerken. Het kan metaal vervormen, scherp maken, stomp maken en noem maar op. De runen worden gemaakt in de spieren van de armen en het heeft een doffe grijze gloed. De runen worden opgeslagen in metaal.

De priestertaal:
De priestertaal beïnvloed de lucht en wind. Als er runen in stof komen dan kan door middel van de runen ook de stof gemanipuleerd worden. Het kan voor windstoten zorgen en kan gebruikt worden om mee te vliegen. De runen van deze taal zijn alleen zo ontzettend kwetsbaar dat ze al snel vervagen als ze in de open lucht komen. Hierom worden de runen eigenlijk altijd meteen opgeslagen zodat ze tenminste bewaard worden en nog bruikbaar blijven. De runen worden opgeslagen in stof. Het schrijven van de priestertaal gaat anders dan andere talen. Dit komt omdat de runen door de spieren in het hart worden geschreven. Hierna worden de runen door het bloed naar de longen vervoerd waarna ze uitgeademd worden. Dit gebeurt altijd en kan niet gecontroleerd of gestopt worden. Een schrijver in deze taal draagt dan ook vaak een lap stof voor de mond waar de runen meteen in verdwijnen nadat ze uitgeademd worden. Anders gaan ze gewoon op in de lucht. Om te kunnen vliegen gebruiken de schrijvers een grote lap stof die ze manipuleren en vervormen. Met de lucht uit de runen houden ze dan de stof in de lucht. Deze taal heeft een bruine gloed.

De pyrorunes:
De pyrorunes is een taal die invloed heeft op het element vuur. Denk hierbij aan het maken van bommen, vuurwerk, licht en natuurlijk vuur. De runen worden opgeslagen in glazen flesjes en worden gemaakt in de longen. Deze taal heeft een vuurrode gloed. De pyrorunes zijn voor iedereen zichtbaar, ook voor mensen die het niet kennen.

Hydronic:
Als laatste heb je het Hydronic, een taal die het element water kan beïnvloeden. Net als de pyrorunes worden de runen van het Hydronic in glazen flesjes opgeslagen en gemaakt in de longen. Het kan oplichten net als de pyrorunes. Alleen straalt het dan een witblauw licht uit en de pyrorunes stralen een oranjerood licht uit. Het hydronic is heel erg effectief tegen de pyrorunes. Het straalt een blauwe gloed uit en is zichtbaar voor iedereen.

~~~~Het verhaal~~~~

Er is een oorlog op komst. Een tussen mensen die voor de talen zijn en mensen die ertegen zijn. Een elke kant heb je hogere, machtigere wezens. Namelijk de goden aan de kant voor magie en verdeling. En de demonen aan de kant tegen magie en voor gelijkheid.
Wat gaat er gebeuren? Welke kant wint de oorlog? Zal er veel veranderen? Dat bepalen wij allemaal.

Regels:
- gewone ff regels
- geen dramaqueens (of kings)
- Niemand is oppermachtig. Zelfs de goden en demonen niet. Iedereen kan dood gaan.

~Zo dat was even een inleiding x3 ik hoop dat het niet een beetje te veel is.~

-Rue Page ~ Mens ~ By FormerSlaveElf
-Minali ~ Wezen ~ By FormerSlaveElf

Mijn personen komen later.


Last edited by Lupus_arctos on Wed 25 Jun 2014, 23:37; edited 2 times in total
avatar
Lupus_arctos

Male Aantal berichten : 7
Leeftijd : 22

View user profile

Back to top Go down

Re: The lost language

Post  Dalychnea on Wed 11 Jun 2014, 23:54

Rue
Rue
Naam: Rue Page
Leeftijd: 18
Geslacht: Vrouw
Rol: Canonist
Ziel: Eerst god, nu demon. Naam: Karbris, god van de Hoop.
Relatie met: //
Biografie:
Rue was eerst een gewoon meisje, maar ze had een contract gesloten met een god voor een canonist te worden. De god heette Kardris en was de god van de Hoop. Alleen naarmate Kardris langer in Rue aanwezig was, hoe corrupter hij werd door de haat- en sombere gevoelens die Rue wel eens heeft. Nu is de god helemaal corrupt geworden en veranderd naar een demon. Als Rue handeld uit haat en woest word, neemt Kardris haar lichaam over. Haar ogen gloeien dan felwit op en haar stem is vervormd tot een angstaanjagende mix van een vrouwenstem en een mannenstem. Als ze in die trans is, kan niemand haar stoppen en vernietigd ze eerst wat haar haat heeft aangewakkerd en vervolgens richt ze zich op ieder ander die ze als een dreiging ziet.
Zo keerde ze zich eens tegen haar familie en doodde ze. Verscheurd door pijn en verdriet door wat ze had gedaan, rende ze weg en sloot zich af in het woud. Denkende van zichzelf als een monster die het niet verdiend om onder de mensen te zijn.

Minali
Naam: Minali (artiest)
Leeftijd: 9
Geslacht: Vrouw
Rol: Wezen van het Woud
Menselijke vorm: Anthro
Relatie met: //
Biografie:
Minali is het Wezen van het Woud, een heel mysterieus wezen die door bijna niemand word gezien. Ze schijnt over uitzonderlijke krachten te beschikken en het woud te kunnen vormen naar wat zij wil. Doordat er natuurlijk magiërs zijn die haar krachten willen beschikken, word er op haar gejaagd. Niet dat die jachten succesvol zijn. Negen van de tien keer komen de jagers niet meer terug, dat komt door de illusies die Minali op hen legt via het woud. Ze weet ook van het meisje die tussen de bomen leeft en heeft al een paar keer bij haar boomhut gestaan, nieuwsgierig naar wie dat meisje is aangezien ze een krachtige duistere magie in haar buurt opmerkte, maar iedere keer als ze dan naar buiten kwam verdween Minali uit voorzorg dat ze anders gezien zou worden.
Ze heeft een heel vriendelijk en zachtaardig karakter, maar ze is ook nieuwsgierig. Dikwijls zit ze aan de rand van haar woud om te zien hoe de magiërs, de magistra's, de mensen en al de andere wezens die buiten haar woud leven, leven. Ze is dan in haar anthro vorm, omdat ze zo zich beter kan verbergen.


Last edited by FormerSlaveElf on Thu 26 Jun 2014, 10:35; edited 1 time in total
avatar
Dalychnea

Female Aantal berichten : 12754
Leeftijd : 24

View user profile

Back to top Go down

Re: The lost language

Post  Lupus_arctos on Thu 12 Jun 2014, 19:08

Ze zijn allebei goed nyx X3 als ik alles af heb dan zet ik ze erbij.
avatar
Lupus_arctos

Male Aantal berichten : 7
Leeftijd : 22

View user profile

Back to top Go down

Re: The lost language

Post  Lupus_arctos on Wed 25 Jun 2014, 23:38

Zo alles staat er. Alleen nog mijn eigen personen x3
avatar
Lupus_arctos

Male Aantal berichten : 7
Leeftijd : 22

View user profile

Back to top Go down

Re: The lost language

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum